Primăria Someș - Odorhei

SITE-UL OFICIAL AL COMUNEI SOMEȘ-ODORHEI

Cuvântul primarului

În calitate de primar al Comunei Someș-Odorhei adresez bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.

Ne dorim că pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Cu stimă, Șandor Ioan – primarul comunei Someș – Odorhei

Proiecte de investiții

Înființare rețea de canalizare menajeră în comuna Someș-Odorhei, județul Sălaj
Fonduri Naționale
Reabilitare și modernizare drum județean DJ 108D: Crișeni (DN 1H) – Cehu-Silvaniei (DJ 196), km 0 +000 – 22+693
Fonduri Europene
Reabilitare străzi în localitățile Bârsa și Domnin, comuna Someș-Odorhei
Fonduri Naționale
Reabilitare drumuri și străzi în localitatea Șoimuș și Someș-Odorhei, județul Sălaj
Fonduri Naționale
Amenajare șanțuri și accese la proprietăți pe drumul comunal DC14 pe o lungime de 1.588 m, în comuna Someș-Odorhei, sat Inău, județul Sălaj
Fonduri Naționale
Înființare creșă în localitatea Someș-Odorhei, județul Sălaj
Fonduri Naționale
Modernizare și dotare grădiniță în localitatea Someș-Odorhei, județul Sălaj
Fonduri Naționale
Jibou 2- Închiderea Centrului de Plasament Jibou și înființarea a 2 Case de Tip Familial: CTF Someș Odorhei nr. 2 și CTF Inău
Fonduri Europene

Comuna în cifre

0 ha
SUPRAFAȚĂ
0
LOCUITORI
0
ȘCOLI
0
GRĂDINIȚE

Weather Forecast

Ora locală

6:35 am

Dumitru Micu

Dumitru Micu, critic şi istoric literar, s-a născut la 8 noiembrie 1928, la Bârsa, comuna Someş-Odorhei, din judeţul Sălaj. A fost redactor la ziarul „Lupta Ardealului“ din Cluj, la revista clujeana „Almanahul literar“ , la „Contemporanul“ si „Scânteia“. Din 1954 a fost cadru didactic la Facultatea de Filologie a Universității din Bucuresti, unde a predat literatura română.

În perioada 1990-1991 a fost directorul Editurii Minerva. A fost decorat în anul 2009 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatură”, la propunerea președintelui Academiei Române

Biserica de lemn din Domnin

270 de ani de istorie! Biserica de lemn din Domnin, comuna Someș-Odorhei este una dintre cele mai spectaculoase și una dintre cele mai vechi din județul Sălaj.

Biserica de lemn din Domnin, comuna Someș-Odorhei este construită în anul 1753 de un meșter din Maramureș împreună cu cei trei fii ai lui – conform legendei ce a transcens veacurile -, fiind un exemplar de o specificitate aparte în contextul construcțiilor arhitectonice din lemn de pe teritoriul județului Sălaj.

Biserica de lemn din Bârsa

Biserica de lemn din Bârsa se află în localitatea Bârsa, comuna Someș-Odorhei din județul Sălaj. Aceasta a fost ridicată cel mai devreme în prima jumătate a secolului 18. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice.

Biserica de lemn din Inău

Biserica de lemn din Inău a fost ridicată în 1832, an înscris pe fruntarul prispei.

„În centrul satului era … o biserică veche clădită din bîrne de stejar, de culoare brun închisă. În interior mirosea a tămîie. Pe pereți erau pictate scene din Biblie, picturi primitive. Mai erau și icoane pe sticlă. Avea biserica un turn înalt și subțire. Biserica avea acoperișul de șindrilă. Iar în jur era cimitirul satului.” (Amintirile lui Alexandru Victor Culcer)

Ultima actualizare: 18:05 | 1.03.2023

Sari la conținut