COMUNA INEU

Comuna Ineu - Județul Bihor

Primăria Comunei Ineu

Bun venit pe site-ul comunei Ineu! Conceput ca unul dintre instrumentele de comunicare cu cetăţenii pe care le are primăria comunei noastre, acest site se vrea a fi o fereastră ce denotă transparenţă în relaţia administraţiei publice cu dumneavoastră, oferindu-vă totodată posibilitatea de a avea acces la acele informaţii care vă sunt necesare pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi.

PRIMĂRIA INEU

Cuvântul primarului

În calitate de primar al Comunei Ineu adresez bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.

Ne dorim că pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Cu respect, Togor Dumitru – primarul comunei Ineu

COMUNA INEU

Comuna în cifre

0 ha
SUPRAFAȚĂ
0
GOSPODĂRII
0
LOCUITORI
0
ȘCOLI
PRIMĂRIA INEU

Proiecte de investiții

Obiective şi investiţii propuse a se realiza

Sursa finanțării

Proiecte de apă și canal
Extindere sistem de alimentare cu apă și apă uzată în comuna Ineu localitățile Ineu și Husasău de Criș
Fonduri Naționale
Proiecte de infrastructură rutieră
Reabilitare străzi în localitatea Ineu, comuna Ineu
Fonduri Naționale
Proiecte de construire și reabilitare de clădiri
Corp administrativ Primăria Ineu
Fonduri Naționale
CALENDARUL ORTODOX
PROGNOZA METEO

Ora locală

6:17 am

OBIECTIVE TURISTICE

Biserica de lemn din Botean

Biserica de lemn din Botean se află în localitatea omonimă din comuna Ineu, județul Bihor și a fost construită în anul 1700. Biserica se află înscrisă pe noua listă a monumentelor istorice sub codul LMI: BH-II-m-A-01120. Are hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil„.

În mijlocul satului Botean, pe deal și înconjurată de pruni, se află o biserică de lemn care, la ora actuală, se prezintă într-o stare de conservare foarte bună. Documentele de arhivă ne spun că la 24 mai 1720 locuitorilor satului Botean li se aprobă 15 florini renani drept ajutor pentru construirea bisericii. În cererea lor, sătenii au subliniat că erau de mult timp fără biserică, așa încât erau nevoiți să țină slujbele în case, pe rând.

Monumentul a fost restaurat de fosta Direcție a Monumentelor Istorice, sectorul din Cluj, în anul 1965. Pridvorul de pe latura de vest n-a existat inițial, fiind adăugat ulterior, poate concomitent cu mutarea bisericii.

PERSONALITĂȚI LOCALE

George Pomuț

Pavel Misaros

Puiu Sever

Ultima actualizare: 08:36 | 8.06.2023

Sari la conținut