COMUNA

Primăria Comunei Chișlaz

Bezi George-Dorin

Primarul Comunei Chișlaz

PRIMĂRIA CHIȘLAZ

Cuvântul primarului

În calitate de primar al Comunei Chișlaz adresez bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.

Ne dorim că pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Cu stimă, Bezi George-Dorin

PRIMĂRIA CHIȘLAZ

Proiecte de investiții

Obiective şi investiţii propuse a se realiza

Sursa finanțării

Proiecte de apă și canal
Realizare rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Chișlaz
Fonduri Naționale
Proiecte de sport și recreere
Teren sintetic de fotbal – Chiraleu
Fonduri Naționale
Construire Sală de sport cu tribuna 180 locuri, Sat Chislaz, Comuna Chislaz
Fonduri Naționale
Proiecte de școli și grădinițe
Eficientizare energetică Școală Chislaz corp C1
Fonduri Europene
Cresterea eficientei energetice la Scoala Primara nr. 1 – Chiraleu
Fonduri Naționale
Proiecte de centre culturale
Eficientizare energetică Cămin cultural Sânlazăr
Fonduri Europene
Reabilitare cămin cultural Poclusa de Barcau
Fonduri Europene
Proiecte de unități medicale
Reabilitare dispensar medical Misca
Fonduri Europene
Proiecte de energie verde
Stații de încărcare mașini electrice
Fonduri Naționale
Proiecte de infrastructură rutieră
Modernizare infrastructură rutieră in comuna Chișlaz, județul Bihor
Anghel Saligny
Reabilitare drum agricol Sânlazăr – Chișlaz
Fonduri Naționale
Modernizarea infrastructurii rutiere în ADI Bistra-Barcău
Fonduri Europene

COMUNA CHIȘLAZ

Comuna în cifre

0 ha
SUPRAFAȚĂ
0
LOCUITORI
0
GOSPODĂRII
0
ȘCOLI

CALENDARUL ORTODOX

PROGNOZA METEO

Ora locală

6:36 am

OBIECTIVE TURISTICE

Biserica reformată din Mișca

Biserica reformată din Mișca, cu structura sa gotică, alcătuită dintr-o navă dreptunghiulară, un cor poligonal și turn vestic, flancată de contraforturi, a fost înălțată în secolul al XIV-lea. În perioada dintre anii 1630-1633, a avut loc o reconstrucție parțială a edificiului, inițiată de către soția lui Dávid Zólyomi, Ecaterina Bethlen, care a intrat în posesia localității Mișca în anul 1629.

Conacul Jako din Mișca

Acest imobil a aparținut familiei Jakó și a fost construit prin anii 1900. Imobilul este compus doar din parter, fiind construit în forma literei „L”. Fațada dinspre curte, are coridoare care au arcade diferite și intrările în camerele casei sunt accesibile. Imobilul ea fost nationalizat după anul 1945, este acum utilizat ca un atelier de lucru. Clădirea a avut curte, grădină și clădiri agricole.

Ansamblul Folcloric "Görböc" din Mișca

Ansamblul Folcloric „Görböc” din Mișca este cel mai mare grup folcloric maghiar, păstrător al tradițiilor din Țara Barcăului. A fost înființat în toamna anului 1987 și s-a prezentat în fața publicului din Mișca un an mai târziu. Numele „Görböc” a fost adoptat în 1992, luându-și numele de la o zonă din satul Mișca. Ansamblul încearcă să păstreze autenticitatea tradiției maghiare.

Pe parcursul celor 35 de ani de existență a grupului, membrii săi au participat la numeroase evenimente din județul Bihor: întâlniri de dans popular, zile ale orașelor sau comunelor, întâlniri de dans popular, programe de tineret, precum și competiții.

Au avut spectacole în diverse locuri din Transilvania, în județele Harghita, Brașov, Sălaj, Mureș, Cluj și în Partium: județele Satu Mare, Arad și Timiș. Au ajuns și în străinătate, în Ungaria, iar cel mai îndepărtat drum i-a condus în Anatolia la Festivalul Internațional de Dans Popular Black Diamond.
Görböc este organizatorul Întâlnirii de Dans Popular din Partium, care în 2023 a avut loc pentru a XX-a oară, și este, de asemenea, organizatorul Taberei de Dans Popular din Partium, care în acest an a ajuns la a XIV-a ediție, aducând copiii și tinerii pasionați de dansurile tradiționale la programe de păstrare și valorificare a tradițiilor din județul Bihor.

Ultima actualizare: 18:05 | 14.11.2023

Sari la conținut